Laura van Arragon

Laura van Arragon

Psycholoog

Al van klein af aan ben ik geinteresseerd in het gedrag van mensen. Waarom gedraagt de ene persoon zich anders dan de andere persoon in dezelfde situatie?
De menselijke psyche zie ik als een mysterieuze blackbox, het intrigeert mij hoe deze werkt.
Al vanaf mijn stage heb ik mijn hart verloren aan de psychologie. Met name de positieve kracht van dynamiek in een groep/team vind ik intrigerend.
Ik heb in Nijmegen klinische psychologie gestudeerd, daarna heb ik 10 jaar binnen de GGZ gewerkt, voornamelijk met persoonlijkheidsstoornissen. Ook heb ik training gegeven aan preventie-tak van de GGZ.

Ik heb gewerkt met DGT, ACT waarbij ik het belangrijk vind om gelijkwaardig contact aan te gaan en oordeelvrije houding aan te nemen. Vanuit ACT wordt er gekeken naar wat wel kan, ondanks de pijn die er is. Dit zette mij aan tot de positieve psychologie, hier werd ik zo blij van dat ik de opleiding tot Apreciative Inquiry heb gevolgd. Fantastisch, deze zienswijze gaat uit van de versterkende kracht van verbinding tussen mensen en van waardering. Dit sluit aan bij ACT, onderzoeken wat er al wel is in een team/afdeling/organisatie en van daaruit deze sterke kanten vergroten.

Tijdens mijn masterstudie psychologie heb ik klinische afstudeerrichting gekozen. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met groepsdynamiek. Na 3 kinderen te hebben gekregen brak deze sector mij echter ook op. Het voelde voor mij als een grote overgang om van gezin naar werk in de psychiatrie te gaan. Het nieuwe leven van een druk gezin maakte dat ik op zoek was naar een nieuwe balans, en die heb ik gevonden.